Gott nytt år 2012

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt 2012.

Vi firar m goda vänner, barnen & bästisarna leker för fullt!

För min del blir kvällen lugn, hostar en massa så det "dricks" mer hostmedicin än något annat just nu!

För det nya året önskar jag att får hålla mig frisk mer än 2011, får träna mer och att M och barnen får hålla sig friska och vi får uppleva en massa kul tillsammans!

Nya tag m bloggen på det nya året:)


En padda i huset

Nu har iPaden hittat hem till oxå. M fick en i födelsedagspresent av sina föräldrar...

Jag personligen är inte särskilt intresserad, för mig funkar Iphone och en vanlig dator alldeles utmärkt. Barnen älskat den däremot!


En ung 40-åring;)

Idag fyller älsklingen år, 40 jämt o fint för att vara exakt!

Barnen och jag har firat honom nu på morgonen och i em ska det ätas tårta m mina föräldrar och ett kompispar som kommer över m sin son.

Nu ska Noris och jag ut o handla tårta!


Kettlebells

Jag har smygkikat på folk som tränat m kettlebells på gymmet och inte riktigt vågat prova själv, verkar ju mkt roligare än vanliga hantlar t ex.

Då de kettlebells fr Casall som jag spanat in på Stadium tidigare är rätt dyra blev jag så glad när jag såg att Rusta, av alla affärer, sålde såna för ett betydligt lägre pris.

Sagt o gjort, idag inhandlades 2 st à 4 kg till oss och dessa fick agera huvudprylar vid kvällen efter-löptur-tabataintervaller. M och jag turades om att köra plankan och axlar och därefter benböj. Det kändes lite extra m vikterna, även om de inte är så tunga!

Kan verkligen rekommendera Kettlebells för hemmaträningen, ett bra och enkelt sätt att få in lite mer vikt i styrketräningen, själv ska jag även inhandla en 8kg's härnäst!


Borlänge

Idag har dagen spenderats i Borlänge, just me and M:)

Jag hade lite jobb på fm men sen strosade vi runt i Kupolen som är köpcentret i B-länge.

Spenderade säkert en timme på ett gigantiskt Stadium, provade "toning" -skor men gav upp efter all beslutsångest. Det blev dock en del annan shopping, underkläder fr Björn Borg, löphandskar och skidvalla. Alltid nåt!

M gick o spanade in en massa nice, han fyller ju "the big 4 0" imorgon och vet ju inte vad han ska få av oss så han vågade inte shoppa så mkt:)

En mycket trevlig dag m älskling, lite egentid uppskattas! Barnen hade under tiden matat ankor vid kanalen och varit inne i kyrkan (även kallad slottet av Norah) och kikat runt m mina föräldrar. Var visst spännande!


Fagersta

Nu har jag äntligen fått tillbaka täckningen på mobilen hos Ma&pa. Den försvann i stormen och kom tillbaka först imorse.

Vi njuter av lugnet i Fagersta, kidsen sover i en stor säng m snälla mommo&moffa och M och jag får sova ostört om nätterna och vakna utvilade!

Morgonen startade vi m en långpromenad i blåsten, riktigt skönt! Det är inte så ofta M och jag hinner/kan sticka iväg själva...

Lunchen bestod av pasta, matgrädde och lite dill som blandas m färska räkor precis innan servering. Mumsigt!

Nu står bad i simhallen på schemat för grabbarna i familjen. Noris och jag avstår då vi är lite hostiga:(


Kvällsrunda

Juldagen har gått i kalasens tecken. M fyller jämt om några dagar och svärmor likaså. Detta firades givetvis m dubbla tårtor m släkten i em.

Därefter passade det perfekt att ta en runda på knappa 7 km, tyvärr i regn o blåst, för att svettas bort lite julkalorier. Löpningen följdes av ett magprogram och benböj hemma innan ett kort besök i dem varma bastun.

Imorgon styr vi kosan mot päronen i Fagersta, planen är lunch i Kista C följt av matiné bio innan vi åker vidare för julfirande nr 2!

Tänker på er alla som ska jobba imorgon, vi njuter en vecka till!!


Julafton

Min o Noris kväll slutade hemma i soffan...fröken somnade till efter Kaale Anka hos kusinerna o vaknade en stund senare m 41.2 (!!!) i feber. Det gick ner 3 timmar senare men jag valde att åka hem o låta henne sova i sin egen säng istället, vi har ju bara 5 min hem m bil!

Fick dock ta en sväng till Statoil för att inhandla Avedon o då fick jag givetvis stanna för polisen, både på dit o på hem vägen. Skönt att poliserna gör sitt jobb, jag höll mig till cola hela kvällen och det kändes ju oerhört bra så här i efterhand!

Min lilla sjukling gosar:


Julmaten

Varannat år firar vi jul hos mina föräldrar hemma i Fagersta och varannat m makens familj. I år är det dags för det sistnämnda alternativet.

Jag har en svägerska som lagar allt o lite till så det enda vi behöver bidra med är det finska specialitéerna kålrotslåda och morotslådan o så en afrikans supergod curry/banan/bacon i ugn som maken har ätit nån gång hundra år sen o älskade:)

Lådorna i ugn;


Mums mums

Jag pratar inte om Måns Zelmerlöw när jag skriver mums mums utan om årets julklapp från jobbet:)

Spanska delikatesser - smarrigt!

Kvällen spaghetti och köttfärssås blev snabbt en potatisgratäng m kallskuret till:)

Barnen önskade köttbullar m avec o det får det bli!

Nu är det jobbledigt i 10 dagar och det firar vi m att åka pulka på den öde tomten mittemot vår:) imorgon hoppas jag på sovmorgon.....


Virus?!

Missa inte tävlingen som en av mina favvo-bloggerskor Lofsan har tillsammans med Norton. Du kan vinna ett superb anti-viruspaket för hemmadatorn, telefonen och surfplattan. Surfa in HÄR för att delta.

Jag skulle imponera mäkta på mannen hemma om jag lyckades vinna ett sånt här paket då det är han som sköter allt som har med datasäkerhet att göra hemma, datanörd som han är;) Jag glider bara med. Kanske dags att jag tar tag i saken själv då det ändå är jag som surfar mest, bloggar och handlar mest prylar på nätet!

Lycka till!


Ni

Idag undrar jag vilka NI som läser/kikar in på min blogg är. Jag har bra många fler besökare än de vänner som jag vet brukar kika in och läsa några rader:)

Dagens utmaning för ER blir att skriva en liten hälsning till mig i kommentarsfältet!!

Finaste barnen

Helt opartiskt tycker jag att M och jag har världens finaste ungar;)

Förstoringarna kom idag och nu är de inramade och står i den nya hyllan i vårt sovrum!


Ett efterlängtat besked

Första helgen i december skrev jag en tenta i Fastighetsförmedling, den kurs som jag läst under hela året, visserligen på deltid men ändå, på Högskolan i Gävle. Tentan är värd hälften av poängen på kursen, dvs 15 hp, och var inte direkt den lättaste jag skrivit under alla år på Högskolan.

Idag vid 14-tiden kom iaf domen - eller ja, resultatet. Det hade gått bra och jag passerade godkäntgränsen med ett helt ok marginal. Bryr mig egentligen inget om betyget, så länge jag klarar kursen är jag nöjd men man vill ju alltid lite till....

Tentan som jag skrev i måndags i Fastighetsvärdering gick också bra, räknar med att ha klarat den. Detta skulle således betyda att jag bara har en kurs kvar att läsa innan jag har all utbildning kompletterad för att arbets som fastighetsmäklare:) Tyvärr går ju den sista kursen i Fastighetsrätt, som jag vill läsa på distans för att kunna jobba som vanligt, endast på höstterminerna så det blir en hel vår utan plugg. Mycket tid till annat såsom tapetsering etc efter att barnen somnat på kvällarna! Funderar på ett besök in på Hollister för att fira resultatet, det är väl ok ?! ;)

Bokhyllor i tunnelbanan

Sitter just nu på t-banan, på ett tåg vars innerväggar är dekorerade m bokhyllor m böcker:) utsidan m för den delen.

Reklam för en viss Marklund, borde kanske läsa en bok av henne nån gång!!


Snö snö snö

Äntligen slipper vi leran utanför o barnen kan leka i snön!!


Hockeyavslutning

I lördags var det också hockeyavslutning för Felix -  hockeyn fortsätter givetvis efter helgerna men nu får vi åka på egen hand i någon vecka.

Här kommer en liten film från torsdagens träning - det är härligt att se hur snabbt Felix utvecklas vad det gäller åkningen och att han verkligen älskar träningarna:)


Blogkeen

Som ni ser här på vänster sida på min startsida har jag lyckats få till en rosa knapp med koppling till Blogkeen. Blogkeen är en sida genom vilken du som läser bloggar kan på ett enkelt sätt få uppdateringar av ALLA dina favvo-bloggar utan att behöva surfa in på var och en av dessa enskilda sidor. Blogkeen uppdaterar dina favoriter på dn sida och du kan läsa alla genom en enda sida. Smart eller hur?! VIdare  kan du som bloggar få statistik över dina besökare genom Blogkeen.

Blogkeen finns även som en app till din Smartphone, jag har laddat ner appen och den funkar finfint!

Om du skriver en egen blogg, eller läser många olika bloggar, surfa in på Blogkeen HÄR och registrera dig du med, och glöm inte att följa just min blogg! Ha en härlig snöig dag!




Julgran och IKEA

Söndagen började med en riktigt härlig sovmorgon för mig. Det är inte ofta jag kan/får sova 11 timmar på en natt, OCH kliva upp ur sängen 9.45:) Men det var fallet imorse och jag njöt!!

Vi har haft mina förädrar på besök och imorse bakade mamma pepparkakor m barnen - därav sovmorgonen:)

Granen som inhandlades igår plockade vi också in så att den skulle få torka innan den skulle kläs ikväll.
Därefter styrde vi bilen mot Haninge och Port 73 där vi åt lunch på en salladsbar, de har en även supergod wrap m grönsaker, rökt lax och avocado som jag åt idag.

Då barnen inte varit ute så mycket pga vädret bestämde vi oss för att åka till IKEA i Kungens Kurva för att kika runt lite och låta barnen leka på Småland. Vi gjorde en ren chansning då vi tänkte att alla är ute o och inhandlar de sista julklapparna och då kanske det inte är så mkt folk på IKEA - det stämde väl.
Efter att barnen var incheckade på Småland (Norahs första besök för övrigt) gick vi runt och kikade på förvaring- vi skall komplettera med byråer samt ett större skåp/bokhylla till gästrummet för att få undan de sista 2 kartongerna m böcker/pärmar som stått därinne sedan inflytt.
Vi hittade det mesta och så fort fondtapeten till rummet är uppe på väggen skall möblerna inhandlas!

Det blev även inhandling av en tavelram till vårt sovrum (där förstoringar på barnen från vår fotografering på The Studio skall ställas) samt en spottskena till vardagsrumstaket. Vi har en vanlig hängande lampa där just nu men den förstör höjden av vårt ryggåstak så därför ska den bytas ut!

Väl hemma pyntade vi granen - jag har min åsikt om hur granen skall se ut, vad som den skall pyntas med och någonstans är barnen väldigt nöjda med det. Felix hade gjort 2 julpynt på dagis som han satte upp och Norah grävde fram något som hon tyckte var julgranspynt ur sin pysselåda. I övrigt är det mycket vitt och silver i granen, samt en del julpynt i form av Nemo, Doris och Hajen som vi inhandlade på Disneys Christmas Store på Disney World tillsammans med pynt i form av Musse, Mimmi, Kalle och Långben! Vi kör även dubbla ljusslingor, en vanlig m små ljus och en med ljus i form av små stjärnor, blir så fint ljus då!



Notera den obligatoriska julgrisen och tomten under granen:)

Le Rouge

Ikväll var det dags för den årliga julfesten m jobbet. Största fokusen på våra julfester ligger på mat och dryck, det uppskattas av alla.

I år var Le Rouge målet för vår kväll. Franskinspirerad mat, restaurang i Gamla Stan m röd sammetsinredning - mkt bra! Jag har bara ätit lunch på Le Rouge tidigare och hade väl rätt höga förväntnigar på maten efter det.

Kvällen inleddes m en drinkskola där vi fick lyssna på en duktig bartender som berättade om olika klassiska drinkars historia medan han blandade till dem så att vi fick smaka. Jag personligen är mer en cola tjej, paraplydrinkar de är de som slinker ner om det ska vara något i mer vuxen smak, så när vi fick en Dry Martini och en Whiskey Sour var det kollegorna som blev gladast då de även fick ta mina:) Bellinin som serverades mellan de ovan nämnda drinkarna var helt ok dock!

Därefter följde en 4 rätters middag som var helt ok, inget extravagant som man skulle kunna ha förväntat sig med tanke på restauranens renommé; löksoppa till förrätt (de övriga fick hummersoppa men pga min laktosintolerans fick jag hoppa den), fågel till varmrätt m linsragu. Sedan blev det sorbet x 2 för mig, först istället för ostbrickan som de andra fick och därefter till dessert.


Lite matbilder från kvällen:



En finfin Dry Martina som dock inte föll mig i smaken.



Löksoppa m crutonger



Varmrätten som smakade helt ok.



Deserten som var det bästa på hela kvällen!

Fashion on ice;)

Rosa naglar, rosa skridskoskydd och herrskridskor, det funkar väl?!

Ikväll är det träning för Felix och för att bidra m lite kvinnlig anda ute på isen ska jag vara med och assistera de små hockeyproffsen!


Yougov

Tipsar om Yougov där man får vara med i intressanta marknadsundersökningar och erhåller poäng för detta - poäng som man kan byta ut mot varor på en mycket välsorterad sajt eller mot lotter i ett reselotteri som Yougov har varje månad. jag upplever det som att ju mer aktiv man är, desto fler större undersökningar får du delta i, och större undersökning -> fler poäng o finare saker kan man köpa:)

Klicka HÄR för att bli medlem om du redan inte är det. Det är gratis och du förbinder dig inte till något, svara på lite frågor nån gång i veckan och du får en massa saker för det, kan det bli bättre?!  

Häromdagen klickade jag hem en superfin stor skål från Le Creuset bara för att nämna något!



Hallon efter en lång dag

Dagen har verkligen gått i ett. Tidig morgon m barn på dagis kl 7 så att jag skulle hinna till T-Centralen och tåget mot Uppsala vid 8.

Efter 2 timmar lantbruksvärdering och en god sushilunch var det hemresa och därefter lite jobb innan hämtning på dagis.

Idag körde vi en fuskmiddag bestående av tomatsoppa m pasta och vitlöksbröd till.

En 6 km löptur blev det oxå och nu ska det pluggas om mumsas på varma hallon m vaniljkesella:)


Träning

Då maken jobbar sent blev det ingen löptur ikväll. Istället körde jag tabata intervaller. Med benböj, plankan, armhävningar, rygglyft och utfallssteg fick jag ihop 20 min intensiv träning - svetten rann och armarna skakade!!

Rekommenderar varmt Tabata de dagar man inte kan komma iväg o träna utanför hemmet!!


Lucia

Lucia firades på dagis kl 8 imorse. Barnens avdelningar körde firandet tillsammans så vi behövde inte dela på oss.

Felix var pepparkaksgubbe och Norah Lucia, hon hade pepparkaksklänning under dock:)

Efter firandet var det fika på avdelningarna, jättemysigt!!


Rosa Essie

Måndagskvällen bestod av shopping; julklapp o födelsedagspresent till maken som så lägligt fyller år 5 dagar efter julafton. Att han dessutom fyller jämt i år gör inte saken bättre, men jag är rätt nöjd med det jag har ordnat fram.

Kunde inte låta bli att köpa en liten sak till mig själv heller. Det blev ett nagellack i rosa från Essie. Första gången som jag testar deras nagellack men efter att ha sett Spark i Baken Terese ha ett så läckert lack därifrån i ett av sina inlägg kunde jag inte låta bli! Hittills är jag väldigt nöjd med lacket, det var lätt att få på och torkade snabbt. Får se hur bra det sitter efter några dagar... Finns på Kicks!

Min färg heter 'Lovie Dovie' och är verkligen ROSA!


(Bilden lånad från Essies hemsida)


O så här ser den ut på naglarna (flamingorosa är beskrivningen av färgen på hemsidan:)) En liten färgklick i höstmörkret:


Drömmer

För en sekund glömde jag bort regn o rusk utanför och hamnade återigen i Florida där jag för första gången besökte Hollister - underbara kläder o en mkt osvensk butik enl min mening!




Om det skulle bli kallt...

Om det mot förmodan skulle bli vinter i det här landet så skulle jag nog investera i en sån här finfin mössa från Hollister. Älskar deras kläder!!


Pepparkakor i massor

Söndagen tillbringades mestadels hemma, bakandes.
Jag hade förberett pepparkakshusen i fredags redan och idag var det dags för att dekorera dessa. Smart nog hade jag inhandlat ett varsitt hus till barnen då det annars skulle bli ett himla liv om hur de skulle de ut.
Så här blev resultatet iaf, mycket varierande;

Det med grönt glasyr är Norahs, med stora skumtomtar på kortsidan och Felix står bakom, mkt granar o M&M's :)
Vi gav oss på att baka lite 'vanliga' pepparkakor med, Pippi, Lilla Gubben och Herr Nilsson blev resultatet;




En riktigt skön söndag som avslutades med ett löppass och tabataintervaller hemma i vardagsrummet!

En vanlig lördag....

Lördagen har gått i hockeyns tecken. Som alltid är det hockeyträning för Felix på lördagmornar följt av allmänhetens åkning för hela familjen.

I likhet med förra helgen tog jag och Norah en promenad till ishallen. 4,5 km med 30 med kg vikt framför sig (Noris & vagn) känns i kroppen. Lägg sedan till en timme på isen i full fart med son, dotter o make så förstår du hur trött jag var!

Eftermiddagen tillbringade jag i soffan i horisontalläge, några tvättmaskiner hanns med iofs men inte så mkt mer!

Vi fick iaf ett ryck vid 16,30 tiden och fixade iordning oss, packade in ungarna i bilen och åkte till Trollbäcken för att äta middag på en Kinarestaurang. Vi var sjukt sugna på det och maten på just denna restaurang är supergod. Barnen åt friterad kyckling m sötsur sås o ris till. Och inte att förglömma, räkchips till alla till förrätt!

Ikväll har vi slappat i soffan och kikat på film efter att barnen somnat. O ja, inlämningen är också inlämnad nu och jag inväntar med spänning onsdagen då vi får reda på resultatet:)


Vilket väder!!

Imorse ringde väckarklockan 05.10 som den alltid gör de mornar som jag inte behöver lämna på dagis. DÅ hade jag redan varit uppe 2 ggr mellan 3 och 4 då jag trodde att antingen taket skulle lyfta på huset eller att nåt träd skulle falla över huset. Det har varit ett riktigt oväder hos oss större delen av dagen. Det avtog lite vid lunch men nu blåser det som bara den igen! Iaf ställde jag om klockan till en timme senare men då vädret var lika illa och SL's app visade på förseningen utifrån oss så bestämde jag mig till slut att stanna hemma idag. Med tanke på att det regnade på tvären och blåste typ 1000 sekundmeter ringde jag även dagis och meddelade att barnen tog en hemmadag. Jag var visst inte den första som hade ringt in på morgonen:) Det blev en lugn förmiddag men vid lunchtid hade barnen fått nog av att vara inne. Vi klädde på oss ordentligt, gummistövlar på och begav oss mot busshållsplatsen. Det tog en evighet att gå 500 m, barnen ramlade väl en tusen ggr på den glashala gatan, även om det var sandat!

Bussen tog oss till Haninge Centrum där vi åt en sen lunch på Mc D. Våra barn är inte några MC D fanatiker på något sätt, de äter hellre kinamat eller på nån salladsbar men idag fick det bli snabbmat för alla.
 
Därefter ville kidsen åka och möta M så vi tog pendeln till Farsta där M mötte upp oss efter en stund.
 
Vi hann iaf köpa lite julpyssel på Panduro - det blev ett Juniorkit med pingviner i julutstyrsel.                          
Detta pysslades med direkt när vi kom hem.





Nu är middagen intagen, färsk pasta m en sås på matlagningsgrädde, spenat och rökt lax som man lägger in precis innan servering. Alla i familjen älskar det!! Fredagsmys på schemat nu, jag tänkte iofs ge mig ut på en blåsig löptur och därefter en varm bastu innan Idolfinal samtidigt som inlämningsarbetet ska fixas klart! Trevlig kväll!

Rekord

Idag är jag uppe i det högsta antal besökare på min blogg på en dag sedan jag började skriva för nån månad sen:) det gäller att synas;)

Kvällen bjuder på mera plugg nu, ingen mer träning idag, det fick räcka med de varv Norah o jag sprang runt i ishallen för att hålla värmen medan Felix körde järnet på hockeyträningen. O på tal om rekord så var det nog Felix bästa träning någonsin oxå, han älskar verkligen varenda sekund på isen:)

Imorgon blir det freeedaaagsmyyyys!


Everyday workout app

Nu har jag även hunnit med att prova ytterligare delar av everyday workout appen som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Den här gången var det benen som fick sig en genomkörare, om än en kort sådan. Körde också en 5-minuters magträning. Passar mig perfekt då jag för tillfället har mycket att tänka på inför kommande tenta och inlämingar samtidigt som jobb och familj ska hinnas med.

Yoga appen som finns är 20, 40 och 60 min, den måste laddas ner via Itunes med tanke på filens storlek. Har den på telefonen men jag har inte riktigt kommit till ro tillräckligt för att köra den hemmavid.

Så här ser det ut i appen (bilder från min mobil med appen igång) på telefonen:









Sorell

Sorellkängorna fick komma ur förvaringslådan idag. De är de absolut varmaste och torraste vinterkängorna jag någonsin haft!! Och sköna är de oxå:)

 


På önskelistan

Jag har väldigt svårt att komma på saker att önska mig både til jul och till födelsedag. Nu har dock fastnat för en jacka från Casall. Den heter Synergy Jacket och jag bara älskar den i färgen silver! Maken är informerad så nu hoppas jag bara att denna hittar in i ett paket på julafton. Perfekt att ha på helgerna när man är ute och flänger eller bara att mysa i hemma:)





Ordning & Reda

Efter jobbet idag blev jag tvungen att handla en ny datorväska till jobbdatorn. Den gamla gav upp i förra veckan, en av remmarna lossnade och med tanke på att väskan var i 'bag-form' så funkar det inte att ha den endast med en rem. Hade iofs haft den i nästan 5 år så den hade gjort sitt för länge sen.

Nu blev det en lite mer uppiffad variant på datorväska från Ordning&Reda. Den är i svart quiltat material, med gott om förvaring för block, pennor och allt annat man kan tänkas ha med dig i jobbet. Passar mig perfekt!


(Bilden är lånad från Ordning & Redas hemsida - LAPTOP BAG 15.4 CHARLIE QUILTE )

Hemmaträning med hjälp av smartphone

Daily Workout Apps kan du ladda ner en massa gratis och/eller betalappar för träning hemma med hjälp av din smartphone.

Jag har hittills testat mag-appen och appen för rumpa och kan lova att det känns!
Apparna är uppbyggda med 10 olika övningar för varje del av kroppen du vill träna, dvs väljer du rump-appen är det 10 olika övningar som du utför.

I gratisversionen som jag testat kan du välja mellan 5, 7,5 eller 10 minuters träning, vilket innebär att du kör samma övning 30 s, 45 s eller 1 minut. Hela tiden har du en video på din telefon som visar hur du ska utföra varje övning, den räknar ner sekunderna och talar om för dig när du ska byta övning. Ingen vila mellan övningarna heller!

Sedan funkar det ju alldeles utmärkt att ta en promenad eller springa före eller efter, jag föredrar före för då är jag varm i kroppen när jag ska utföra övningarna.

Anser man sig inte ha någon tid alls för träning så kan du alltid få in 5 minuter någon gång, typ när barnen tittar på Julkalendern nu i juletider:) Eller låt barnen vara med, mina barn tycker det är jättekul att prova olika övningar!

Testa du med!


Snön



Äntligen är snön här, eller ja, ni ser väl det vita på bilden:) Nu får det gärna komma i massor så vi kan åka skidor och snowracer!!


Pluggeliplugg

De kommande 2 veckorna kommer kvällarna spenderas m kurslitteratur i Fastighetsvärdering. Tenta den 19.e som jag ogärna missar, så det gäller att ligga i! Har planerat 3 timmar plugg varje kväll. Idag skriver jag stödanteckningar för alla kapitel som kommer med på tentan, perfekt att ha m på tåget till o från jobbet!

Lite Bravo Tropisk Juice håller mig pigg i nån timme till!!


The Studio

Idag har vi varit och lekt modeller för en dag, hela familjen! Jag köpte via Groupon ett erbjudande på The Studio till oss 4 och idag var det äntligen dags. Vi fick alla håret fixat, lite mer smink på mig än de andra 3, Norah fick lite läppglans som hon slickade bort 3 sekunder senare och Felix fick foundation på sitt blåmärke på näsan:) Fokus var på familjebilder och på barnen men det blev en del bilder på mig och maken också. Dem har jag valt att inte publicera här på sidan då de känns som vi vill ha dem för oss själva samt att maken inte är så pigg på att visa sig här på nätet:) Karlar....;) Till slut valde vi ut 20 bilder som vi köpte, det var rätt många som var liknande så det blev ett lagom urval tyckte vi. Perfekt för årets julkort samt förstoringar till släkten. Vi kommer också att beställa 3 förstoringar på barnen som vi ska rama in i en silvergrå ram med 3 platser som sen skall hänga i vårt sovrum. Har också funderingar på att beställa en Canvastavla i färg på det här kortet på barnen:



Ett alldeles underbart knasigt kort på barnen var det här då de fick spexa i finkläderna (vi hade 3 ombyten var med oss):



Nedan följer lite bilder på barnen och så nåt ego-kort:)







...o så jag själv då:) Rätt nöjd med kortet. Inte så ofta man är upp piffad som småbarnsmamma! (trots en enkel klädsel:))




Nu är det dags för kalas hos svåger - resten av familjen är redan där men jag passar på att fixa lite här o köra en maskin tvätt och ska ta en promenad dit och ansluta snart....skönt att slippa laga middag själv ikväll!





2 h 20 min

Shit vad snabbt det gick att göra tentan! Skrivningstiden är 5 timmar men efter 2 var jag klar, tog mig tid att kika igenom allt en extra gång o sen packade jag ihop. Nu blir det pendeln hem o sen njuta av helgen...eller börja läsa till nästa tenta som är den 19.e;)

Längtar såååå tills tentaresultaten kommer!

Trevlig helg!!


Coctail

Trött i mössan, borde sova inför tentan imorgon men jag har återigen fastnat i soffan. Kvällen till ära kikar jag på Coctail - Tom Cruise var väl runt 25 när han gjorde den...länge sen nu!


Storm

Idag jobbade jag hemifrån då det var min hämtningsdag samtidigt som jag skulle till BVC på 3-årskontroll med Noris. Med berömd godkänd blev hon iaf, 15,5 kg och 97,5 cm stor har hon blivit:)
Det började blåsa som bara den efter lunch och när det var dags för dagishämtning var det knappt så jag kunde stå upp utan att anstränga mig, helt galet!

Hade tänkt ta en långpromenad men då det blåste så mycket så fick det bli en timme på isen på Felix hockeyträning istället:) Hur kul som helst men en massa killar och tjejer som bara älskar att spela hockey!

Pappa kom hem till oss idag och stannar på obestämd tid, dvs till måndag iaf. Vi har lite mkt just nu igen, som vanligt innan jul så han är hos oss och hjälper oss med barnen.

Imorgon blir det supertidigt för mig igen, ska till Lantbruksuniversitetet (jag ska inte bli bonde:)) och gå på föreläsning på den korta kursen jag läser i Fastighetsvärdering. Den här gången tar jag bilen, normalt åker jag alltid tåg när jag åker till skolan i Gävle, men Uppsala är så nära... ska få sällskap i bilen av en tjej som är med i min PM grupp så det blir lite roligare på vägen! Har bunkrat upp m Cola Zero så jag håller mig pigg:)

På lördag är det dags för tenta i Fastighetsförmedlingskursen som jag läst ända sedan januari. Helt galet att det är klart snart!

Och slutligen på söndag är det fotodags för 'la familia' på The Studio. Återkommer om detta senare...


RSS 2.0