Skåpet....

Ser ut så här:) vitt o enkelt som vi vill ha det!


IKEA

Felix o jag drog till IKEA i Kungens Kurva i förmiddags. i kom dit lagom till 11 och åt lunch på en gång, köttbullar till jr o en Caesarsallad till mig. Därefter inhandlades lite småprylar, tyg till kuddar samt ett skåp som numer huserar i tvättstugan; det är ett väggskåp från köksavd m Applåd lucka och rostfria ben som jag skruvade dit. Bra förvaring tycker jag! Vad tycker ni?!


Nu kan julen komma...

Jag är nämligen klar med barnens alla julklappar:) Vi har i år begränsat oss till 4 klappar per barn. Dels för att de alltid får så mycket av släkten och för att Noris fyller år i november och Felix i januari. Det blir firande så det räcker och blir över. Med mina föräldrar på plats hemma åkte jag o maken iväg till Farsta centrum efter lunch och fikade och shoppade. Eftersom inte allt som vi sökte fanns där körde vi vidare till Sickla Köpkvarter efter en stund. 2,5 timme senare var följande inköpt:

Felix                                            Norah
Jordglob                                      Rosa slalomhjälm
                                                   Inomhusgympaskor

Till Felix hade jag redan tidigare köpt en bilbana och bägge barnen har också en varsin bok som Tomten kommer att komma med.

Vi har som en tradition, som Felix införde, att man på julaftonsmorgon får en present i julstrumpan som hänger på dörren. I år kommer barnen att få en varsin måleri/pysselbok som de kan sysselsätta sig med fram till att jultomten kommer...

Passade även på att köpa adventkalendrar till barnen. Bara en månad kvar ju.
I år får Felix en Lego Star Wars kalender och Norah en Play Mobil- det var den mest rosa kalender jag kunde hitta:) Dessa hittade vi på Lekia,  rekommenderas!

Passade även på att köpa födelsedagspresent till norah. Vår blivande treåring får pärlor och pärlplattor i olika djurformer samt ett pussel med Hello Kitty. Hon älskar att sitta och pillra med saker så detta kommer att passa henne perfekt.

Nu är det visst dags för 'Så mycket bättre'!

Trevlig kväll!

Bambi på hal is...

Idag har vi tillbringat 3 timmar i ishallen.första träning för F o sen allmänhetens åkning då även N och jag fick på oss skrillorna o åkte nästan en timme. Hur kul som helst!!


Sen kom prinsessan:)

Lillasyster blev en Disneyversion av prinsessan Leia:)


Darth Vader på besök

Ikväll fick vi besök av Darth Vader från Star Wars....


Spana in min coola hockeykille:)

En liten film från gårdagens hockeyträning:

Loppi.se

Nu så- ser ni att jag har lyckats få till knappen till Loppi.se :) På vänster sida på sidan finns den. Känner mig SÅ nöjd!

Loppi.se är ett mycket bra alternativ till andra sajter där man kan köpa och sälja barnkläder och andra barnartiklar. Har ännu inte testat dem själv men då jag har ett antal ICA-kassar med urväxta kläder och skor skall jag nog i helgen försöka få ut det mesta till försäljning.

Loppi.se hade även tillsammans med Åhlens ett jättebra event tidigare i höstas då de delade ut Dagispåsen.
Dagispåsen är en slitstark plastkasse som används precis som namnet antyder, til och från dagis. Du slipper ha tusen olika väskor/kassar/påsar som du släpar ombyte, teckningar och allt annat i varje dag. Med flertalet samarbetspartners fanns det en massa gottigt i påsen när vi hämtade dem på Åhlens City i Sthlm.

Jag hoppas att det blir en ny dagispåse nästa höst då vi lär ha slitit ut våra vi det laget.



Hjälp!!!!

Hjälp mig- hur får jag in ett märke med följande:

<a href="http://loppi.se" target="_blank"><img src="http://loppi.se/wp-content/uploads/2009/10/jag_host.png" alt="Jag gillar Loppi.se" width="115" height="115" /></a>

Vill hest ha in den längst till vänster, under mina länkar. Är det ens möjligt?!

Gästbloggar om USA

Nu kan du återigen läsa ett gästinlägg från mig hos min vän Liniz
Den här gången kan du läsa om vår resa till USA som vi gjorde sommaren 2008 då jag var gravid med mini.
En av höjdpunkterna på resan var besöket på Disney World i Orlando.
Längtar tillbaka en massa till det underbara landet i väst där många av våra goda vänner bor. Hoppas innerligt att vi skall kunna göra en sån här resa var 5.e år men just nu slukar huset och tomten alla resepengar för en långresa.

En härlig bild att längta efter!
Slottet på Disney World- lånad bild 

Sånt man bör som förälder...

...är ju bland annat att gå på föräldramöte på dagis (förskola för er mer korrekta). Då våra barn går på den 'stora' avdelningen för 3-5 åringar, men i olika grupper innebar kvällen egentligen 2 möten, samtidigt. Med maken på jobbevent på Cirkus på Djurgården var jag ensam utsedd att gå på dessa således.

Barnens kusin L, 15år, var bokad som barnvakt men blev tyvärr febrig så desperat ringde jag grannen och där blev barnen lämnade istället. De har sin kompis A där så det var inga problem:)

Ett jättekul men annorlunda möte blev det iaf på minis avdelning. Vi fick arbeta i grupp som barnen gör och skapa en spindel i lera. Vårt jobb dokumenterades av fröknarna och imorgon kommer barnen att få se våra spindlar, foton på oss och höra vad vi sagt om just spindlar!!

Nu sover barnen och jag skall tillbringa resten av kvällen i soffan m tv i bakgrunden och kursbok i handen; familjerätt...boken ser sådär lagom frestande tråkig ut!!

Ha det gott!!
/L


Sjukstuga

Efter helgens skola i Gävle kände jag mig lite småhängig när jag vaknade i söndags. Men det kanske berodde på att jag var så trött i huvudet efter allt nytt som man tillfört hjärnan under 2 intensiva skoldagar (hur orkade jag hela veckor när jag pluggade på heltid?!) Hur som haver så lyckades jag iaf bli såpass sjuk att jag nu under 2 dagar haft feber och spenderat tiden mellan hämtning och lämning på dagis i soffan..

Helgen i korthet. Lördagkvällen var en myskväll hemma, jag kom hem först 17,30 m tåget och vi hann äta middag, basta och mysa framför tv'n innan det var läggdags. På söndag morgon var det uppe med tuppen och kl 10 på gympa med Noris. Hon går på dans/gympa genom Funkykidz och tycker det är jättekul. Personligen är jag inte så jättemycket för förkoreograferade barnaktiviteter då jag av erfarenhet vet att det blir lite stressigt för barnen samtidigt som det kräver alltför mycket av oss vuxna som är med. Jag föredrar aktiviteter på barnens nivå där de istället kan göra allt själva tillsammas med fröken. Denna dag fick även F följa med då maken skulle ut o träna under tiden. Därefter var det bara hem o byta om och sedan var vi bjudna på lunch i Nacka hos min vän/kollega C m familj. Vi träffas inte jätteofta privat men när vi väl gör det är det supertrevligt och barnen leker Så himla bra med varandra! Seneftermiddagen tillbringades med att rensa det sista ogräset på vår fina gräsmatta, tvätta sommardäck, tvätta cyklar samt klippa ner pelargonierna som nu får invänta nästa vår i friggan. Passade även på att gå min veckorunda på gräsmattan och se om den (konstiga) katten varit där och lämnat 'presenter'. Vi har massor med katter i området men just denna katt, som ingen verkar veta var den kommer ifrån, satte sig helt sonika mitt i gräset och gjorde nr 2. Skapligt irriternade. Googlade på nätet då jag hade hört talas om nån kattskrämma som med hjälp av ljud skrämmer bort katter. Hittade dennakattskrämma från Motaväck.se i slutet av sommaren och efter att den monterade i ena delen av tomten har vi, peppar peppar, inte sett några fler katter där. Dock är jag fortfarande lite osäker och går och kollar på gräsmattan lite då o då:) Kan verkligen rekommendera katt-väck från Motaväck!


Ensam...

På ett hotellrum är jag. På gott och ont. Jag åt som jag skrev tidigare en tidig middag, gick därefter en snabbis i gallerian och därefter inhandlades kvällens obligatoriska godispåse:)

Har även hunnit med hemma-SPA och gjort ansiktsmask, fotvård och manikyr. Ibland behöver man lite egentid som småbarnsmamma!

Nu är det Idoldags!!

/L


Sushi

Det blev en tidig middag på ett sushihak här i Gävle. Jag älskar verkligen sushi och skulle kunna äta det nästan varje dag!


Maria o jag

07.13 står klockan på och jag sitter på tåget på Centralen och väntar på att få åka mot Gävle. Idag och imorgon har jag föreläsningar i Fastighetsförmedling, den kurs som jag läser denna termin på distans på Högskolan i Gävle. Jag åker upp en gång i månaden och sover då över på hotell mellan fre och lör.

Kupé-tidningen, SJs gratistidning, har Maria Montazami på omslaget. Hon är min absoluta favorit bland Hollywoodfruarna; så öppen, ärlig och hon älskar sin familj över annat! Så trist att serien har uppehåll nu...ska läsa artikeln nu för att se vad hon säger:)

Trevlig helg!


Jag - gästbloggare om Säfsen

Missa inte mitt gästinlägg hos Liniz på hennes resa med barn tipsblogg. Där kan du läsa om våra vinterbesök i Säfsen. Det kommer även komma fler inlägg från mig senare.... Don't miss it, och framför allt läs Linas blogg som är full med tips!

Jag är i full färd med att planera vinterns kommande skidvecka i Säfsen. Vi åker i början av januari och bokar man fram till 15 november får man 10% rabatt på allt boende. Så det tänker jag utnyttja!

Här bodde vi första gången vi var i Säfsen..jättemysiga stugor med bastu och öppen spis. Och en massa snö!

BRF Stugan som vi hyrde i Säfsbyn...

Buzzador

Jag är en Buzzador. Det innebär att jag genom ett företag som heter Buzzador får ta del av olika kampanjer som går ut på att testa olika varor/varumärken och därefter demonstrera dessa för mina vänner. Ofta får man även prover som jag själv skall testa först och sedan testa på mina vänner. Det kan vara allt från barnmat till duschtvål till att testa en tjänst på nätet där man hyr DVD-filmer. Efter genomförd 'buzzning' skall man rapportera in feedback till företaget. DU kan läsa mer om vad det innebär att vara en buzzador HÄR.

Denna gång hade jag turen att bli en av de 1 000 utvalda ( av över 150 000 ansökande) som fick äran att prova Zetas parmesanostar och balsamico vinäger. Jag är inte så mycket för sådant själv men maken älskar ostar och även balsamico.
Vår spartanska 'köttbullar och makaroner'-middag fick sällskap av en stor bit lagrad parmesan som smakade finfint enligt maken. (Observera den fins ostkniven som vi fick med i paketet också:))


Osten som jag buzzar om genom Buzzador

Idag var sista dagen på min kurs i koncernredovisning som jag har gått igenom jobbet. Det har varit mycket lärorikt men SÅ slitigt med mycket räkneövningar och låååånga dagar. Lägg till förseningar hos SL och ösregn dessa dagar....


Förresten är det jättekul att se att det faktiskt är några som kikar in här lite då o då. Lämna gärna ett avtryck så jag vet vilka ni är och är:)

Utebliven middag...ungefär :)

Vi abonnerar på matkasse varannan vecka från Handla24.se. I vårt fall är det ICA Kvantum i Haninge som kör hem en kasse med 5 middagar för 4 personer varannan tisdag. Passar oss perfekt då det är lagom med fasta recept varannan vecka i vår annars så hektiska vardag. Den veckan som matkassen inte kommer har vi fokus på att äta upp alla resterna ur frysen istället.

Idag skulle maken iallafall laga en lax och räkgryta. Dock insåg han snabbt att skala 500 g räkor medan 2 superhungriga barn tittade på o tjatade om middag inte var ett alternativ. Så det blev en ren laxgryta istället...o tydligen var den så god att jag inte fick något alls, förutom 500 g oskalade räkor som till slut blev min middag!

Bänkade mig i soffan i tv-rummet med stora skålen och bara njöt, supergott och fräscht. Precis vad jag behövde efter träningen... så tack älskling för att du skippade räkorna!

Spinning på SATS

Nästan hemma så här på kvällskvisten... nytränad efter ett spinning 55 min på SATS Regeringsgatan som min vän Lina kör. Första gången som jag var på Linas pass, gillade det skarpt, mycket intervaller och trallvänlig musik, precis som jag minns Lina från gymnasiet:)
Nu väntar jag bara på bussen som skall ta mig hem till familjen och den sköna varma säng jag ska sussa sött innan det är dags för en ny dag!

Ha en skön kväll!


Längtar efter snö....

Ja, jag låter väl galen när jag skriver så men att få åka på riktiga längdskidor istället för att rulla runt på rullskidor är ju mycket trevligare.

Idag blev det en runda på nätta 1,3 mil...inte riktigt som Vasan men alltid nåt!

Annars har dagen mest handlat om barnens aktiviteter, gympa och ishockey. Bägge träningarna avklarade och så lite barnkalas hos grannen får vilket barn som helst att somna bums!

Norah har åkt upp och ner för vår gata på sin nya rosa sparkcykel, med bästisen/grannen Anton.

Nu laddar vi för en hektisk vecka som för mig innebär kurs i dagarna tre, en dags jobb och därefter två dagar i skolan i Gävle:)


Godis i massor:)

Hur ofta handlar man diverse godis för 210 kr och fyller en hel plastkasse à la Ica?! Det lyckades vi med iaf idag då vi besökte Cloettas fabriksförsäljning i Ljungsbro. F stirrade något konstigt på mig när jag sa att det var ok att ta en påse m 10 kexchoklad:) att den bara kostade 29kr fattade ju inte han!


På väg....

....mot Linköping är vi. Ska intensivbesöka svärpäronen och makens mormor. Hoppas hinna med ett besök till Cloettafabriken i Ljungsbro oxå. Bunkra lite inför jul:)

Kidsen sover i bilen men på bilden ser ni två barn som var väldigt ivriga med att komma iväg!


Hockeymorsan

Som uppvuxen i bruksorten Fagersta anser jag att den enda 'riktiga' idrotten att hålla på med är ishockey, något som alla killar spelade under min uppväxt och lite så är det väl fortfarande. Att mannen sedan spelade hockey som yngre har medfört att vi även uppmuntrat sonen med att börja med hockey.

Engagerad, och hockeyintressead, mamma som man är inköptes hela kitet med skydd redan för ett par veckor sedan. I onsdags kväll satt jag i vardagsrummet och markerade alla delar med namn och nr som sig bör, och skruvade även ihop skridskoskydden:)

Igår var det äntligen dags för första träningen i Haribohallen i Västerhaninge, där VIF håller till. Vet inte vem som var mest nervös, jag eller F:) Med nyslipade skridskor tog han iallafall de första stapplande skären på isen men snabbt därefter var de full fart. Det var också första besöket i ishallen för honom, och första mötet med ismaskinen också, så nog var det extra pirrigt. Kommentaren efter var 'mamma, det blev riktigt svettigt' :) Nu väntar nästa träning på söndag igen, och vi längtar så!

Min stora hockeykille i en ännu större hockeytröja i väntan på att skridskorna skall bli färdigslipade.Felix på första hockeyträningen i väntan på att få skridskorna slipade.

På G -äntligen!

Efter att ha reggat bloggadressen för en månad sen har jag tänkt ta tag i innehållet i stort sett varje dag... men men, tiden går ju åt allt annat, som det sig i och för sig bör i en barnfamilj med heltidsjobbande föräldrar.

Men nu, äntligen, har jag lyckats få till en egen header, inte för att jag är nöjd med den men bättre än den som var innan, och ska nu försöka mig på lite inlägg framöver.

Delar med mig två härlig höstbilder från vår trädgård, det har sina fördelar att arbeta hemifrån ibland, och då menar jag inte bara fördelen att kunna köra 5 tvättmaskiner med tvätt på en vardag;)

Ett litet blomsterarrangemang som klarar av höstens frost och snön på vintern. I en frostsäker svartmelerad kruka från Bauhaus.Flerårig ljung från lokala handelsträdgården i gröna krukor och olika jordgubbsplantor i min lilla plantering mot berge

Ha en riktigt härlig helg!

RSS 2.0