Favvobloggar

Jag hade egentligen aldrig tänkt att börja blogga men när vi för dryga 2 år sen köpte vår tomt, dvs platsen där vi numer bor i vårt 1 år gamla hus, hade jag funderingar på att skapa en blogg där alla kunde följa vårt bygge. Namnet på min blogg -Vi i det svarta huset- kommer därifrån då vi ville bo i ett svart hus, vilket vi gör idag:) Tänkte iaf dela med mig av mina två favvobloggar, Lofsan och Spark i Baken. Bägge bloggarna är träningsbloggar vilket jag känner igen mig i då träningen alltid varit en stor del av mitt liv. Då både tjejerna som skriver dessa bloggar dessutom är småbarnföräldrar är det mycket av det som de skriver som jag känner igen mig i. Att de skriver på ett mycket inspirerande och igenkännande sätt gör att jag besöker deras bloggar flera gånger dagligen:) Lofsan hittar du på All för Föräldrars bloggportal medan 'Spark i Baken'-Terese kör på eget.

Kika in ni med!

Inför 1.a december

Så här ser årets julkalendrar ut hos oss; Playmobil m prinsessa till mini och Lego Starwars till junior. Jag har absolut inte tid att fixa en egen utan köper färdiga till barnen!


Dove

Måste bara rekommendera denna underbara hudkräm från Dove;

Jag fick en provflaska av denna på det 4good event jag var på förra veckan. Den tog snabbt slut och nu dränker jag kroppen med denna bodylotion som är härligt krämig och doftar ljuvligt. Kostar inte en förmögenhet heller!

Testa den!

Min kväll

Jag och maken har försökt att dela upp hämtningar o lämningar på dagis så gått det bara går. Det betyder att en normal dag så behöver vi aldrig lämna OCH hämta. Detta betyder att jag har åtminstone 2 kvällar fria till både träning och annat skoj. Ibland blir det även en massa övertid på jobbet :( Idag kom jag iaf hem lagom till middagen; rotfruktslasagne m sambal oelek och rotselleri gjorde att det blev lite starkare, supergott! Recept finns på ICAs hemsida !

(Bilden lånad från ICA)

Jag och M nattade busungarna och därefter drog jag på mig träningskläderna och tog en rask promenad på 45 min. Jag känner inte riktigt att tiden räcker till just nu för både ordentlig träning, familj, jobb och skola så det fick bli en må bra promenix m bra musik i lurarna. Jag har min sluttenta på lördag i en kurs som jag läst på Högskolan i 2 terminer...den tar det mesta av överskottsenergin just nu!

Jag har nu haft mina Salomon skor som jag skrev om i ett tidigare inlägg i en vecka. Har hunnit med ett par löppass, långprommis m vagnen och nu en snabb promenad och jag ÄLSKAR verkligen dem! Hur bra som helst och kanongrepp mot asfalten även nu när det börjar vara frost på marken om kvällarna. De sitter jättebra och greppar verkligen runt foten på ett bra sätt.

Nu ska jag läsa lite till och hoppas att något nytt litet fastnar i huvudet inför lördagen:)

Juleljus

Nuförtiden hinner jag knappt vara ute i dagsljus, tidig på jobbet och när jag går runt 15.30 är det redan mörkt. Lite uppmuntrande är det iaf m all belysning som pryder gatorna i stan:)

Missa inte heller (jul)marknaden på Sergels Torg - under tak o allt, blir så sugen på allt julgodis men än har jag inte gett efter o gått in o handlat något!


Glögg o pepparkakor

Igår har jag knappt gått utanför dörren. Sovmorgon till 8 (tack barnen!) och därefter var det allmänt plock och pyssel som sig bör på helgerna. Hur o när ska man annars hinna med det. Maken åkte till gymmet en sväng o jag fixade med julpynt m kidsen under tiden. På em kom två grannfamiljer över på lite glögg och pepparkaksmingel. Detta blir vår andra jul i huset medan det för de flesta andra är första julen som de firar i sina nya hus. Kul att kunna skapa lite traditioner med nya bekantskaper. Att de har barn i samma ålder som våra är ju bara ett stort plus. Allt blir så mycket lättare då också!

Vi bjöd på saffranslängd, pepparkakor med mögelost och med cheddar, mango chutney och äpple. Det verkade gå hem hos alla. Själv föredrar jag lättglögg och vanliga pepparkakor utan något på.
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Fick även en flaska glögg från grannen, med mandarin och chili smak. Har inte smakat den ännu, får ta det någon kväll då man är frussen.
Till middag blev det hämtmat från lokala Kinesen, riktigt gott. Stackars maken fick jaga pressenningar på tomten och snöra om dessa runt utemöblerna, vet ju aldrig när snön kommer nu! Kvällen avslutades med en sovande Linda i soffan - försökte febrilt hålla mig vaken till 'Love Actually', funkade väl i sisådär 45 min innan jag kastade in handduken och gick o la mig.

Lördag:)

Lördagen började m sovmorgon, maken vaknade först av alla, och då var klockan redan 8!!

Vid 9,30 drog killarna till ishallen och Noris o jag softade en stund till. Då vi alla skulle åka på allmänhetens åkning efter hockeyskolan idag fick N sätta sig i vagnen och vi tog en rask promenad på 4,5 km till ishallen!

Sedan blev det åkning i dryga 1,5 timme för mig o fröken innan vi tog bilen hem o lämnade killarna kvar i hallen, nu m våra grannar som sällskap. De skulle få åka hem med dem sen....vi väntar fortfarande på storåkarna!!

Nu har jag hunnit m att tvätta 2 fönster in och utvändigt, så skitiga de var!! Resten hoppas jag hinna fixa imorgon...

Senare ska jag o barnen till ICA Maxi, det blir premiär för N på Lekhuset, och jag får handla i fred! Bl a ska Kläder till Luciatåget inhandlas!

Mina sötnosar tidigare idag:


Myskväll m Felix

Vi har haft vår mamma på besök hos oss sedan i söndags. Då vi har extremt mycket på jobbet just nu, hinner typ inte lämna och hämta på dagis pga sena kvällar, jobb på annan ort etc, tog mamma semester för att umgås med barnen i dagarna 3. Idag var det dags för henne att ta bussen hem igen och med sig till stan tog hon Felix som jag skulle ha lite egentid med efter jobbet. Vi promenerade från Centalen mot Sergels Torg och spanade in allt julpynt som hänger överallt, t o m i fontänen vid Sergels Torg var det pyntat.
 
Efter en snabb sväng in på BR för att inhandla en liten pryl för pengarna mormor gett gick vi vidare på Hamngatan och till NK's jättefina julskyltning som verkligen fångade Felix intresse. Det roligaste var bläckfisktomten (!) tyckte han.

Därefter promenderade vi till TGIF som är felix favvoställe när det gäller restauranger i stan. Vi åt en riktig mysig middag, satt en hel timme och bara åt och pratade. Hur ofta hinner man med det med en snart 6 åring?!

Underbart. Måste göras oftare. Noris fick vara hemma med pappa och längta efter oss. bra det med!

Äntligen här!!

Nu har jag äntligen fått mina nya skor från Salomon!! Ikväll måste jag prioritera tentaplugg men imorgon blir det en löptur efter Felix hockeyträning för att testa dem! Återkommer m rapport!!


Lördagens kalas

Trots en lite halvhängig Noris genoförde vi dagens kalas. Huvudpersonen öppnade massor med fina paket och blev lika lycklig för varje sak. Dock ville hon inte blåsa ut ljuset själv utan det fick grannen/bästisen Anton hjälpa till med:) nedan följer lite bilder från vårt rosa Blixten McQueen party!

 
Med nya dockan
 
Blixten McQueen- Noris nya favvo:)

Tårtan som blev en succé bland barnen!
 
Noris m pappa efter att ljuset blåsts ut!

Tack alla ni som kom o gjorde Norahs 3-årsdag så himla lyckad!!


För tre år sedan...

Denna dag tre år sedan målade jag en hylla vit, handlade prylar på bygghandeln i Tyresö och åt sushi i centrum. Timmarna senare hämtade jag Felix på dagis och då hade jag värkar. Vid 6 tiden åkte vi in till Södra BB och ett par timmar senare är vår lilla 'korv' Norah född.

Idag fyller hon tre och det ska givetvis firas m kalas:)

Grattis älskling!!!


Paketinslagning inför imorgon

Storebror skriver kort och slår in paket till lillasyster inför hennes 3-årsdag imorgon. Mini sover ovetandes i soffan:)


Nya vinterlöpskor

De här fina skorna ska jag nu invänta från Sportamore. Har varit på väg att köpa nya skor sedan Tjejmilen i höstas men nu när jag känner att jag kommer att springa en hel del i vinter passade jag på att köpa dessa Salomon Speedcross 3 som jag läst mycket bra om. Hoppas att de kommer snabbt i nästa vecka så att jag kan ut o testa dem.
Till våren ska jag nog satsa på ett par barfotaskor från New Balance, enda skomärket utöver Salomon som funkar på mina fötter:)


Mina nya finfina skor:)



Lunchfusk

Idag blev det en snabblunch på Donken. Ute hos kund o jobbar mitt i smeten så jag passade på att springa in på Stadium o köpa tjockare vantar till kidsen. Till min stora glädje hade jag 100 kr i bonus att plocka ut.
Vi handlar det mesta av barnens ytterkläder o skor på Stadium så det blir lite i bonus varje år! Bra sortiment och mkt bra kvalité på det mesta.


Fler konstverk

Ser ni att det står Norah på pappret?! Fröken har skrivit själv:)
Den andra är Felix hus!!

Nyss hemkommen efter en löprunda i kylan, kändes bra o andningen funkar bra trots att luften blir kallare. På fredag kör jag igen!

Nu dags för plugg o lite sent kvällsjobb...


Gubbe

Vi 'tränar' inför 3-årskontrollen om en vecka. Gubbe m panna, kinder o 2 ögon:) och ett fint N för Norah!

Kär o galen

Åh, är det fler är jag som såg första riktiga Kär o Galen m Lotta Engberg för sådär 16-17 år sen?!

Måste kika på kvällens avsnitt av den nya varianter...lär grina så ögonen blöder!!!


Vår lilla bebis i bastun

Mina barn har en varsin bebisdocka. De heter båda Nisse, trots att den ena är en tjejdocka:)
Noris har de senaste dagarna lekt massor m sin docka och idag fick den hänga m in i duschen, bada lite och slutligen basta!
Våra barn fullkomligen älskar att basta, bastun är varm här hemma 3-4 kvällar i veckan:)

Nu sover bägge efter massor av protester fr N som inte alls gillar att somna själv i sin säng utan vill gosa in i det sista!

Bjussar på en bild på bastubebisen;)


Löptur i mörkret

Trotsade längtan efter att lägga mig i soffan och gav mig ut i mörkret för en löptur efter att barnen somnat runt halv 8. Passade ju bra då M kom hem precis också, hade nog inte orkat vänta så länge till!

Det blev en kortare sväng, 5-6 km, men kändes bra och jag vet m säkerhet att den lilla förkylning jag anat i kroppen är borta.

Nu är det ändå dags för soffläge, plugg framför tv'n till 22 då det är sovdags. Måste ha fasta tider, annars orkar jag inte m allt samt att jag blir bra mer effektiv på dagarna!

Varför måste man alltid se ut som en conehead i mössa?!?;)


Solnedgång

F är hämtad fr dagis, hostmedicinen inhandlad på Apoteket. Själv njuter av den vackra solnedgången som t o m sonen noterade:)

Då våra barn numer älskar varandra och faktiskt VILL och KAN leka med varandra sitter jag i lugnet i vardagsrummet medan de två spelar Wii i sitt tv/lekrum. Ska ta tag i middagen strax oxå, torsk m äggsås o potatis, ärtor därtill!

Trevlig kväll:)


Vårdcentralen och rosa hår

Då Noris har hostat i över en vecka och det vägrat att ge med sig bestämde M och jag igår att jag skulle ta henne till vårdcentralen och begära provtagning innan vi låter henne vara på dagis. Jag menar, hon är frisk i övrigt ingen feber eller så men hon hostar slemmigt. Varken halsen eller öronen var röda så det togs inget stick i fingret. Däremot tog det ett 'tops-prov' i halsen som också kom tillbka negativt. Så inget som smittar - fick dock luftrörsvidgande hostmedicin utskrivet på recept så att hon får bort det sista. Imorgon blir det dagis!! Då det nu var klart att hon inte smittar alls tog vi en tur till Port 73 och en budgetlunch på Nancy's och därefter gjordes ett nytt försök till att toppa frökens hår inför helgens kommande fotografering på The Studio. Klippningen gick bra.

Dock blev fröken trött i bilen och när vi kom hem gick hon till soffa där hon sover fortsatt, hon har ju några timmar att ta igen efter sjuktiden...


Måste väcka hennes strax, ska bara anmäla VAB till FK först....denna jobbiga pappersexercis:(

Göteborg

Efter ännu en tidig morgon har jag efter knappa timmen i luften landat i Gbg. Insåg själv att detta är första gången jag flyger inrikes:) det var på tiden!! Sov hela vägen....
Senast jag var i Gbg var när M&jag såg Madonna på Ullevi tillsammans med goda vänner. Det var 2009!

Stannar här till imorgon em, ska skriva pm arbete m 3 kursare på den kurs som vi alla läser i Gävle. Förra arbetet skrev vi på distans men blir nog lite lättare när man är samlade:)


Kuddar

När jag kom hem idag fick jag syn på två nya, superfina kuddar i soffan. Kuddarna har min mamma sytt, jag köpte tyget 'Saralisa' i metervara på IKEA, två innerkuddar och överlät arbetet åt duktiga mamsen och igår när pappa kom till oss för att hjälpa M med barnen under de dagar jag är borta hade han dessa med sig. Han hade även med sig en mangel till oss - husmodern i mig är lycklig;)


Rånäs Slott

Lite bilder från Rånäs Slott. Har avnjutit en 3 rätters lunch och nu kör vi några timmar till med konferensaktiviteter:)


Uppe med tuppen

Klockan ringde 5.30 imorse. Inte så värst farligt, hade fått sova ostört då maken sov m Noris i gästrummet. Enklast så när hon är krasslig.

Sitter nu på bussen mot Gullmarsplan där jag och 3 kollegor skall ses för att gemensamt åka till Rånäs Slott. Vi skall dit på konferens till imorgon. Blir riktigt lyxigt m sovmorgon ( det viktigaste som småbarnsmamma ) samt god mat. Och givetvis att få umgås m de bästa kollegorna:)


Grönt o fint

Norah i vagnen på väg till dagis för att hämta storebror. Nyinköpta jackan på, ingen rosa utan en jättefin grön täckjacka fr KappAhl, dagen till ära nedsatt till 149 kr:) gillas skarpt!


Cars 2

På vägen hem från Sickla passade jag och en mycket trött Noris på att beställa tårta till hennes 3-årskalas nästa helg. Ni vet ju att jag har skrivit om vår 'rosa-tokiga' tjej men nu verkar allt ha ändrats över en natt. Hon skulle absolut ha en Blixten McQueen tårta, punkt. Jag hade redan gett med mig och köpt tallrikar, muggar och servetter med Cars 2 tema på Party Land i Sickla men att det skulle bli en tårta med samma tema hade jag nog aldrig trott. Men tji fick jag!
På vårt lokala konditori beställde vi iaf en tårta med en bild på Blixten o co.

Inuti skall det vara som en prinsesstårta - med rosa marsipan runtom. Haha, ser framemot att se den slutliga tårtan, men det blir nog bra. Huvudsaken är att den blivande 3-åringen blir nöjd med sitt val. Nämnde jag förresten att ljuset på tårtan är med Barbie:) En salig blandning....

Sushi i Sickla

Är i Sickla o umgås m bästisen Lotta, tillika Norahs gudmor. Vi har ätit sushi, Noris åt risbollar:) lite lite feber är diagnosen idag, hoppas på dagis imorgon!


Sjukstuga, kurs o en massa god mat

Igår kväll vaknade Noris alldeles kokhet. Hon har snorat av och till men vi har varit förskonade med VAB-dagar. Dock inte idag då hon hade 38,8 i feber då jag tempade inatt och ännu varmare var hon imorse. M fick ta dagens VAB då jag skulle på kurs via jobbet.

Felix fick vara på dagis då han blir så uttråkad efter en dag hemma, han fick till sin stora glädje cykla dit imorse, vi har ju bara en bil o då M skulle vara hemma fick jag ta mig till stan kommunalt. Inte mig emot, det är rätt skönt att åka pendel tycker jag:)

Dagen har jag spenderat på Scandic Sergel Plaza inne i stan. Vi får gå en del kurser genom jobbet då vi har en utbildningsplan som vi följer någorlunda. Maten brukar vara det viktigaste som diskuteras inför OCH efter kurserna. Scandic är känt för att ha god mat, och en massa gott till fikat, och däremellan. Samma sak var det idag. Goda muffins, mackor, smoothies och fruktsallad till fm-fika. Jag valde ungsstekt lax m sesamfrön till lunch, till det en massa ångkokta grönsaker. Efterrätten fick idag bestå av fruktsallad. Supergott. På eftermiddagen bjöds det på en massa små smakbitar av olika sorters tårtor med både choklad och bär!!

Scandic brukar jag även bo på när jag är i Gävle i skolan. Även där är maten super, äter ju mest frukost då men den slår alla svenska hotellfrukostar tycker jag.

Maten som serveras är framtagen i samarbete med den Nakna Kocken, Jaime Oliver. Här kan du läsa mer om samarbetet.

Tapeter

När vi flyttade in i vårt hus valde vi att få alla väggarna vitmålade istället för att tapetsera fondväggar. Den huvudsakliga anledningen till detta var att det alltid finns en viss risk för torksprickor i nybbyggda hus och det hade varit trist om vi hade blivit tvungna att fixa om väggar pga sprickor. Nu har ett år gått och vi börjar lite smått planera in kvällar för att få upp tapeter. Tapeterna till vårt sovrums fondvägg köpte jag redan innan vi flyttade in:) Det är en tapet från svenska Mimou, svart bas med små silvriga blommor och gröna stjälkar. Jättefin tycker jag
Svart Kyoto från Mimou. Inköpt på Länna Möbler.
Till gästrummet skall vi köpa en vit tapet som denna från Eco.
Whitel kollektionen från Eco.
Till Noris rum lutar det åt denna. Jag vet, ingen direkt barnrumstapet men den passar vår energiska dotter väldigt bra:)
Intrade- Pip kollektion
Tapeten kommer från Intrades kollektion Pip.

Till Felix rum förhandlar vi fortfarande med herrn ifråga men det lutar åt att det blir en mörkblå tapet med stora vita stjärnor, har för mig att Midbec har en sådan.

Träna med barn

Jag VET att jag inte är den enda som har svårt att hinna med träning i allt annat som skall hinnas med på veckorna, för att inte tala om helgerna! Vet inte hur många av er som läser bloggen/kikar in här som har barn men här kommer iaf lite tips på hur jag lyckas få ihop mina timmar med lite flås! Med några månader kvar till Vasaloppet känner jag mig mycket motiverad till att komma igång ännu mer!! .

1. passa på medan ni båda är hemma. Jag och maken ska åka Vasaloppets Öppna Spår tillsammans 2012. Det betyder många träningstimmar och lite tid tillsammans om man som vi inte har någon släkt i närheten som kan vara barnvakt medan vi tränar tillsammans. Därför får vi helt enkelt turas om att träna. En tar fm-passet och den andra em-passet:) Detta gäller främst helger.

2. egna kvällar. Vi har ett rullarna schema för hämtningar och lämningar vilket istort sett innebär att de dagar jag lämnar har jag kvällen fri till träning. Visst, jag kommer inte alltid hem förrän barnen har somnat men vi resonerar som så att barnen ALLTID har en av oss föräldrar hemma med sig och inga barnvakter.....

3. ta med barnet/barnen. Under sommaren och hösten har jag fått sällskap av Felix på mina löpturer. Han har cyklat med mig, haft vattenflaskan på cykeln och snällt talat om för mig när jag bör öka och när det är dags för lite dricka. Jättemysigt samtidigt som vi får egentid och vår sportgalna kille får röra på sig han med. Han han även fått följa med när jag har åkt rullskidor samt kört intervaller i en backe nära lekplatsen:) Alternativet med mindre barn är ju att ta dem i vagnen. Själv är jag inte så förtjust i det då jag föredrar att ha händerna fria när jag springer, men det är ju givetvis en smaksak.

4. träna hemma. Jag har köpt Zumba till vårt Nintendo Wii. Hur kul som helst och garanterat svettigt. Spelet registrerar höftrörelser genom att man fäster handenheten från Wii på höften med ett bälte som följer med! Sedan har jag även testat en hel del yoga och pilates DVD'n men det är lite för långsamt för mig för att motiveras att köra det hemma.

5. ta med barnen till gymmet. Många av de större gymkedjorna erbjuder barnpassning till sina medlemmar, kostnadsfritt. Jag nyttjade det en massa då Felix var liten men med Norah gick det inte alls lika bra. Hon ar inte alls nöjd med det. Det blev ett stressmoment för mig att ha henne där för att kunna bli inkallad när som helst och tvingas avbryta mitt träningspass. Då åkte jag hellre till gymmet efter att vi nattat barnen och maken kunde vara hemma med dem. Nu har barnen dock blivit större och vi ska ta tag i detta med barnpassning igen då det ger oss en möjlighet att träna tillsammans.

Hur gör ni andra för att hinna med träningen i all mamma-/pappa-/vardagsstress??

EMA&MTV

Trots att jag passerat 30 så kan jag tycka att MTV kan vara rätt underhållande. Visst, mkt skräpprogram oxå men ikväll är det live fr EMA i Belfast och det betyder bra musik, snygga kläder i massor...ska bara försöka hålla mig vaken efter en intensiv dag/helg m familjen:)


Stilpolisen

Det blev tur till Haninge Centrum nu på em. Var o lämnade tillbaka den dissade rosa klänningen efter jobbet o då jag o maken kom fram till att Norah själv skulle få välja klänning fick jag ta en tur m henne o leta på nytt.
Valet föll på denna discoklänning m paljetter i massor...den var ju cerise så det gick bra! Tack Lindex för att valet blev så lätt:)


Den är fin men inte cool

Ja, så sa mini idag om denna ljuvliga klänning fr H&M som jag fyndade idag för endast 99 kr. Inte heller föll de matchande skorna stilpolisen i smaken.

Imorgon ska således curlingmamman på jakt efter en lila, blå eller svart (!) klänning istället;)


Wen Haircare

Jag är i himmelriket vad det gäller dessa hårprodukter. Wen by Chaz Dean såg jag första gången på TV shop en dag då jag var hemma och var sjuk. Det såg ju givetvis för bra ut för att vara sant men jag surfade lite på nätet och då mitt hår normalt ser ut som ett fågelbo (blont o tvättas varje dag tack vare alla svettiga träningspass) tänkte jag att det var värt att prova. Priset var ju inte högre än det schampo som jag normalt sett köper hos frissan.

Det smarta och smidiga med Wen är att det endast finns en produkt, Cleansing conditioner som man använder. Inget meck med både schampo och balsam:) Wen innehåller inga konstiga ämnen heller utan är väldigt skonsamt för hårbotten och håret.

Jag är nu inne på flaska nr 2. Först testade jag Sweet Almond Mint som var jättebra men jag insåg till slut att den var lite för återfuktande/nästintill för fet för mitt tunna skandinaviska hår så denna gången blev det en flaska av Cucumber Aloe istället.

Wen Haircares Cleasing Conditioner som jag älskar!!! Jag beställde även en djupinpackning, också den med Cucumber Aloe, men då den skall sitta i 30-45 min, helt över natten, så får det bli test av den i helgen!

Kan verklligen rekommendera detta märke!
(bilderna från hemsidan)

4good

Måste bara tipsa om denna sida som 4good har. Jag kom i kontakt med nätverket för ett par veckor sedan genom en gammal arbetsbekant.

Jag kommer att gå på ett event om ett par veckor som 4good arrangerar och kan då berätta mer men det verkar mycket spännande:)

Enligt hemsidan som jag länkar till ovan beskriver nätverket sig själv enligt följande:

4good är ett nätverk som vill sprida solsken och inspirera alla tjejer mitt i livet (ja, du finns där bland alla deadlines, hämtningar, lämningar, tvättider, yogasessioner, tonårsbekymmer, vabbar och biobesök) till att leva ett rikare liv. Ett liv där du utvecklas personligen, kroppsligen och själsligen.

Spana in och anmäl er ni med. Det kostar inget att vara med:)

Sova hela natten utan barn

Ja, det är inte ofta vi får sova en hel natt utan att det kommer en liten sömnig Norah som kryper ner hos oss i dubbelsängen. Jag har inga problem med att sova med henne gosandes, däremot är det min andra hälft som tycker detta är lite bökigt och har svårt att somna om..

Inatt har vi iaf sovit helt ostört mellan 22-05, då min väckarklocka ringde. Anledningen till detta är att mini slutat med blöja på natten (hurra!). Helt på eget bevåg skall tilläggas. Hon sover som en stock numer och är mycket stolt på morgonen när hon vaknar utan att ha kissat på sig:) Mini lilla bebis som snart fyller 3, mammas älskling!

Bjussar på en bild på sötis från tidigare i höstas:)
Noris på Fors GK i väntan på brorsan som var på golfskola

Lussekatter & lussebullar

Kärt barn har många namn. Hos oss går de iaf under lussekatter. Nu undrar ni säkert varför jag skriver om lussekatter första november?! Imorse när jag gick förbi Pressbyrån på Centralen doftade det så välbekant, kunde dock inte placera doften så jag kikade in...o där låg en hel drös med rykande färska lussakatter. Blev väldigt frestad men det kändes inte helt rätt att köpa lussekatter redan i november. I sådant fall vill jag ha glögg till, och det får vänta till slutet av månaden åtminstone!

RSS 2.0