Back on track

Delmål 2- gymmat klart för första gången på evigheter!

Tog det lugnt o körde följande:
• 20 min intervaller på band
• 2 km på stakmaskinen som jag redan nu ÄLSKAR!

sedan gjorde jag några 2-övningsset m 12 rep på varje och upprepade detta 3 ggr:

• benböj m stång på raka armar
• plankan

• utfall m stång på axlar
• marklyft m stång

• axelpress rakt upp
• axlar, baksida (fantastisk övning som superproffset Lofsan tipsat om)

Avslutningsvis körde jag 2 Tabataintervaller för planka och latsdrag m hantlar.

Lite lagom som en liten "känna på" omgång efter sjukdomarna!



Back on track!

Delmål 1, SATS-kort i fickan. CHECK!


Nu kör vi

Träningsväskan är packad, jag är supertaggad - imorgon kör vi!

SATS-kortet återaktiveras inorgon lunch o efter jobbet blir det intervaller på 25 min à la Lofsan och därefter 3 triset m övningar för hela kroppen!

Gud så jag längtar!!


Nyttigt mellanmål/kvällsmål utan laktos

Efter dagens barnkalas, där jag iofs bara drack cola zero och åt en liten bit bärpaj, samt sushimiddag smakade det gott med laktosfri kvarg till kvällsmål.

Kvargen är naturligt fattig på kolhydrater och rik på proteiner, något jag strävar efter i min kost. Det håller även mig mätt längre samt minskar sötsuget avsevärt!

Kvargen som den laktosfria varianten heter ( går oftast under kesella i vanlig form ) i sig är lite syrlig i smaken så jag blandar i vaniljPULVER ( inte att blanda ihop m vaniljsocker som inte är särskilt nyttigt ) samt lite frysta bär. Ikväll hade vi bara hallon hemma så det fick bli det!

Gott var det iaf!!


Min 6-åring


Husmorstips

Vore det inte för denna gräsligt fula, gröna, Tupperware (tror jag?!) ångkokaren för micro skulle vi inte äta hälften av de grönsaker vi äter hemma hos oss.

Bara att ha i lite vatten i botten på behållaren, sänka ner "korgen", fylla den med grönsaker och på med locket. 6-8 min i micron beroende på mängd.

Hur smidigt som helst!

Kväll lagas det sparris och broccoli:)


Bloggtorka

Sjukdomstillstånd medför bloggtorka. Har en massa att skriva om Säfsen men det får bli när orken återkommer!


Lilla jag i spåret

2.1 resp 1.5 mil på superfina spår, m jättebra fäste. Att det kan bli så bra mot måndagen!

Igår blev det Kvällsåkning för de övriga 3 i familjen, jag var alltiallo - är så trött, kroppen är ff inte helt ok sen hostan/snuvan/luftrörsbesvären. Hoppas kunna åka mer i spåret imorgon!!

Nu leker kidsen i lekrummet, jag läser o M är ute på sin träningsrunda. Spåren vid stugbyn är tyvärr dåliga så vi turas om att ta bilen 5 min bort till kanonfina spår!


Skidor i regnet

Dagens resultat 1,6 mil i riktigt jobbiga, isiga spår. Hade knappt fäste heller trots omvallning:(

I stugan för dusch o lunch och sen till backen för slalom m barnen medan mannen åkte sitt längdpass. Norah bestämde sig för att åka lift själv efter en stund så jag fick springa bredvid för att hon skulle komma ur på toppen av barnbacken:)

Felix åkte i gröna o röda backar själv! Jätteduktigt!

Imorgon kör vi slalom på kvällsåknibgen och hinner då åka pulka o längd på dagen, jag tar fm passet i spåret enligt planeringen:)


Äntligen Säfsen

Äntligen framme!
Barnen känner sig som hemma, vi har en jättefin stuga nära pulkabacken....

Har premiäråkt pulkabacken m kidsen, middag i stugan m Noris medan killarna åkte lite mer.

Nu sover kottarna o vi njuter av lugnet..

Imorgon bitti är det min tur att testa längdspåret! Längtar!


Direkt från vallaboden...

....även känt som ma&pa's garage.

Rengöring av alla skidparen, imorgon fixar vi m glid o fäste!


Bilder


Lite hockey igen

Igår drog hockeyn igång igen. Som vanligt gav Felix järnet från början och med tanke på nästan 3 veckors uppehåll var han väldigt trött efter passet. Blev både kexchoklad och macka innan nattning!
Nu kör vi lördagsträning också innan det blir en veckas uppehåll då vi åker till Säfsen nästa vecka för Vasaloppsträning!

Själv fick jag till en prommis på 30 min innan jobbet o så plankan.

Av nån anledning går det inte att ladda upp bilder....


Zlatan

Zlatan är mitt sällskap i sängen sen i måndags.

Jag köpte hans biografi till mannen i julklapp men läser den själv nu....brukar vara så att jag läser böckerna han får innan han hinner börja:)

Har ni inte läst den så rekommenderar jag den; en ärlig, humoristisk och rätt tragisk på sina ställen - som Zlatan!

Nu börjar jag m kapitel 7 innan det är dags för skönhetssömnen så att jag orkar med min PW (powerwalk) på vägen till jobbet!


Triss!

Om vi bortser från luftrörsbesvären fr en annan värld så har januari börjat riktigt bra;

I söndags vann jag en rosa (!) Lager 2 tröja och ett par skidhandskar från Craft i en tävling på en blogg jag läser.

Vid lunchtid igår fick jag reda på att jag klarat min senaste tenta (jag jobbar heltid, pluggar deltid och har 2 små att sköta om!!)

Alldeles nyss öppnade jag ett kuvert från en researchbyrå som jag hjälpt m en marknadsundersökning. Som tack fick jag en Trisslott som jag skrapade fram 50 kr på :) inte mkt men jag som aldrig vinner annars är glad. Blir två nya lotter med det helt klart:)


Morgonpromenad


Imorse klev jag av pendeln vid Södra Station istället för på Centralen.
Jag avskyr den stressiga känslan som infinner sig på Centralen så fort man klivit av tåget, alla som stressar iväg åt olika håll och trångt är det också. Södra Station är hur lugnt som helst och det var jätteskönt att promenera nerför Götgatsbacken och längs kajen i Gamla Stan i det sköna vädret. Dryga halvtimmen tog det, så egentligen bara 10-12 min längre än vad det tar från centralen till jobbet i vanliga fall :) Får bli en daglig rutin de dagar jag är tidig på jobbet!


En "Great" frukost och dag hemma

Jag har till mannens stora glädje börjat äta gröt till frukost efter typ 6 års uppehåll. Visserligen är det Axas Snabbgröt "Great" med röda bär och solrosfrön men jag äter frukost ordentligt och håller mig mätt fram till lunch!

Idag är jag hemma o kurerar mina luftvägar. Jag däckade helt o hållet efter alla doser medicin igår, och det känns mkt bättre redan, så skönt!!

Ha en skön januaridag:)


Promenad m familjen

Idag gick vi ut efter lunchen och promenerade 5 km.

Sonen på cykel o dotra lite halvt motvilligt i vagnen. Hon är ju i en sån mellanålder där hon är för stor för vagn en längre tid men för liten för att orka gå längre helt själv!

Här blev det en pumpa-cykeldäck-paus på macken:)


Nya tapeter

Idag har jag tapetserat 2 fondväggar, i vårt sovrum och i gästrummet. Är extra nöjd då det här var första gången jag tapetserade, någonsin!

Det var jättekul och inte alls svårt trots mönsterpassning.

Den svarta tapeten är från Mimou och den vita från Ecos kollektion som heter just "White".

Efter middagen blev det en långprommis m M och därefter tabataintervaller; mage, triceps och rumpa/ben!


Middag

Långhelgen inleddes m en löptur i snö/regnet; ca 5 km följt av tabataintervaller hemma i vardagsrummet:)

Därefter en riktigt god middag bestående av 250 g texasbiff (fransyska) och grönsallad samt avocado, gurka o paprika till det.

Nu slappar vi i soffan o ser fram emot morgondagens sovmorgon (barnen är fortfarande hos mina föräldrar)...


ViPR testpass på SATS

Gud vad jag har saknat att köra gruppträning på SATS- Vilket j-a kul pass jag fick gå på idag. Tack Terese för att du ordnade detta!!

Jag ser ViPR passet som en modern ersättare till Boby Pumpen; samma vikt rakt igenom passet (4,6 eller 8 kg. Jag valde 4 då jag inte tränat pump eller liknande pålänge och det räckte). Svetten rann av mig efter en kvart och hela kroppen fick sig en rejäl genomkörare även om jag tror att benen och rumpan kommer att vara extra ömma imorgon - känner redan nu av aningens i benen:) Bara härligt!

Nedan har jag lånat lite bilder från Terese hemsida Sparkibaken.se där det även finns en film utlagd från vårt pass..... den rosa svettiga kämpande tjejen längst bort i början är jag. Ha överseende med tekniken;)



Ovan: Blandade bilder lånade från sparkibaken.se med terese in action i mitten längst ner.

Nedan är hela gänget samlat efter passet. svettiga och glada!



Zenit kommer jag att besöka fler ggr så fort jag fixat ett SATS kort igen, vilket bör ske typ i morgon:)


Räddaren i nöden

...eller iaf räddaren på bilresorna med barnen blev dessa DVD-spelare från Nextbase som mina föräldrar köpte till barnen i julklapp.


(Bild lånad från Nextbase hemsida)


Barnen fick en varsin 9 tums skärm med inbyggd DVD-spelare med tillhörande trådlösa hörlurar. Lyxigt värre kan man tycka men då vi har alltid så stökigt i baksätet med uttråkade barn (trots Nintendo DS, barnskivor etc) så detta var sista utvägen.

Våra drömmar besannades i fredags då vi åkte hem från mina föräldrar i Fagersta, en 2 timmars bilresa som vanligtvis blir rätt tjatig och jobbig efter 20 minuter. Nu hade vi två små änglar som satt tysta och kikade på Bilar 2 hela vägen. Norah somnade t o m efter en timme, hur ofta händer det dagtid i bilen, ALDRIG!!

Dessa spelare finns även i en 7 tums variant och många av de större kedjorna som säljer elektronikprylar säljer dessa. Mina föräldrar beställde våra ifrån NetOnNet och fick allt hemlevererat då de bor på en liten ort.

ViPR

Imorgon ska jag på ett testpass på SATS som Terese som skriver bloggen sparkibaken har så snällt ordnat åt 40 av sina läsare.

Klassen heter ViPR och är en nyhet i SATS utbud. Vi får chansen att testa passet innan det börjar köras för 'allmänheten' efter helgerna.

Det verkar jättespännande, säkert skitjobbigt, särskilt med tanke på min hosta som jag haft i en evighet men som nu ger med sig allt mer.

SATS hemsida finns mer info om passet, återkommer efter morgondagens pass för recension:)


Blogger Boot Camp



Jag har anmält mig, gör det du med! Det finns begränsat med platser så skynda!!

Mer info hittar du här på BBC's hemsida

En ny bio-favorit


Idag blev det en spontantur till Kungens Kurva efter jobbet. Jag skulle inhandla det sista inför tapetseringen av gästrummets fondvägg och då blev jag lite sugen på att även passa på att gå på bio när vi ändå var i närheten av en biograf.

Valet föll på en film som jag velat se sedan den hade premiär på juldagen; New Years Eve. Ett mycket lyckat val, filmen var alldeles underbar! Filmen kryllade av kända ansikten som Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Zac Efron, Josh Duhamel, Robert De Niro för att nämna några.

2 timmar lång, alldeles lagom, och på en 5-gradig GRÅTskala ger jag en en 3.a :) Filmens regissör gjorde även Pretty Woman och Run Away Bride, det säger väl allt?!

Möt mina nya vänner

Bricanyl och Cocillana heter mina nya bästisar som doktorn skrev ut idag vid mitt besök på Vårdcentralen.

Cocillanan ska ta bort hostan och Bricanylen är en inhalator som innehåller astmamedicin som vidgar luftvägarna. Jag har lätt ansträngningsastma och köldastma som givetvis förvärrar min hosta. Det fuktiga vädret gör sitt till oxå, asmatiker funkar bäst i jämna temperaturer, med lagom torr luft.

Jag har ingen infektion i kroppen, tjatade till mig ett stick i fingret, så det är helt ok oxå att träna lite lätt...


Nyårsplan

Jag har inte avgett några nyårslöften, det blir bara en massa stressande måsten.

Däremot har jag lovat mig själv att köra plankan 2ggr dagligen m h a Tabataintervaller. Det är totalt 8 min det handlar om och det finns det ALLTID tid för!

Så snart eländiga hostan är borta hoppas jag träna desto mer inför Vasan!


Noris & bästisen

Världens sötaste tjejer myser i pyjamas på nyårsafton;


Nyårsmaten

Andra året i rad körde vi ICAs nyårsmeny.

I år bestod den av pilgrimsmusslor m en melonsalsa till förrätt och till huvudrätt oxfilé m potatis- och kronärtskockskaka. Till det en underbar rödvinssky!

Efterrätten intogs först efter 12-slaget då vi var så himla mätta; punschparfait m blåbär o hallon.

Efter en kort natt slappar vi nu i soffan och kikar på Smurfarna och om en stund bär det av mot Västerås där vi ska träffa Ma&pa och lämna barnen. Vi ska vara barnfria hela den kommande veckan:)

Kommande veckan är vigd åt jobb, träning och middagar m älsklingen!


RSS 2.0